Stumass wordt onderdeel van nieuwe stichting JADOS

Stumass wordt onderdeel van nieuwe stichting JADOS

Per 1 januari 2016 vallen Stumass en haar zusterorganisaties Capito Wonen en IVA Wonen onder een nieuw op te richten stichting; JADOS (Just A Different Operating System). Met de oprichting van Stichting JADOS wordt alle kennis en ervaring van Stumass, Capito Wonen en IVA Wonen gebundeld. Binnen de stichting wordt de onderlinge samenwerking versterkt, wat zorgt voor zowel een efficiency als kwalitatieve slag van onze dienstverlening. Hiermee houdt men de zorg voor jonge mensen met autisme in verschillende levensfases toekomstbestendig.

Stumass, Capito Wonen en IVA Wonen houden ieder hun eigen focus en merk/naam in de markt. De dagelijkse leiding van JADOS komt in handen van Marsha van Lanen, huidige formulemanager van Stumass. Johan Veenman, oprichter en huidig directeur van Stumass, Capito Wonen en IVA Wonen, trekt zich terug uit de dagelijkse leiding. Hij blijft wel verbonden aan de organisaties als ambassadeur om mensen met autisme een eerlijke kans te geven op volledige participatie in de samenleving. Daarnaast neemt hij als voorzitter zitting in de Raad van Toezicht van JADOS.

Dat Stumass onderdeel wordt van JADOS betekent niet dat de organisaties hun eigen identiteit verliezen. Stumass blijft zich specifiek richten op HBO en WO studenten met autisme. Ook de vorm van begeleiding en aanpak is en blijft gericht op de specifieke vraag en behoefte van deze groep!