Afgelopen Evenementen

Autistische emoties – ik voel ik voel wat jij niet voelt

Online

Webinar over emoties die voortkomen uit autistische eigenschappen en vanuit de eigen ervaring. Doe is bijdragen aan autistische emotionele intelligentie. Voor wie? volwassenen met autisme, professionals en iedereen die geïnteresseerd is in autisme en/of psychologie.

Webinar autisme en zelfbeeld

Online

Van begrijpen naar visie, omgaan en handelen. Een praktische webinar voor iedereen (professionals, mensen met autisme, ouders en andere geïnteresseerden) Spreker Annemie Mertens van Autiscoop 

Autisme en camouflage: omgaan met sociaal ongemak

Online

Wat is camoufleren van autisme, op welke manieren kun je dat doen? Wat zijn de voordelen en nadelen, wat kies ik? Vanuit het perspectief van een man met autisme, persoonlijke verhalen zorgen immers voor herkenning.

Webinar Autisme en (hoog)begaafdheid

Online

Webinar Autisme en (hoog)begaafdheid met sprekers Dana van den Dungen en Monique Schoenmakers van Autisme Steunpunt Zuidoost. Over sterke kanten, ondersteuningsbehoeften en a-synchrone ontwikkeling.

Autisme event SVA ‘Talent dat boeit!’

Fontys Hogescholen Rachelsmolen 1, Eindhoven, Nederland

Tijdens de Nationale Autismeweek geboeid raken door interessante sprekers? In contact komen met talentvolle mensen met autisme? Voor jou relevante boeken ontdekken? Kom dan dinsdagavond 2 april naar de Rachelsmolen in Eindhoven. Dit event wordt georganiseerd vanuit het SVA in nauwe samenwerking met het Autisme Steunpunt en CareerJumpstart. Deelname is gratis.

Autisme en de partnerrelatie

Apanta-GGZ Pr.Dr.Dorgelolaan 40, Eindhoven, Nederland

Tijdens de Nationale Autismeweek organiseert Apanta-GGZ een bijeenkomst met als thema 'Autisme en de partnerrelatie'. Deelname is gratis. "Doordat je je verdiept in Autisme, worden vooroordelen ontkracht en leer je beter te kijken naar de unieke persoon achter de diagnose."

Webinar Jeroen Bartels

In dit webinar geeft Jeroen Bartels handvatten voor hulpverleners hoe een begeleiding of behandeling vorm te geven en samen met jongeren met autisme te zoeken naar antwoorden op vragen van als: Hoe ga ik om met moeilijke gedachten en gevoelens? Hoe heeft dit met autisme te maken? Hoe kan ik mezelf meer accepteren en het leven leiden dat bij mij past? Welke vaardigheden helpen mij daarbij?

Webinar Maak gevoelens zichtbaar – Buts en Bofn

Online

In dit webinar zie en ervaar je hoe de blokken met verschillende vormen en kleuren helpen om gevoelens zichtbaar te maken en hoe de methodiek hier snel inzicht in geeft. Ook kun je vragen stellen over Buts en Bofn. Bijvoorbeeld over hoe je de communicatie tool in jouw eigen praktijk kunt gebruiken.

Autisme en eten

Online

Wil je graag meer weten over eten, eetproblemen, en autisme, schrijf je dan zeker nog in voor de webinar 'autisme en eten'! Leer bepaalde gedragingen en eetpatronen te begrijpen. Een webinar doordrongen met de praktijk.

Ga naar de bovenkant