Webinar ‘Leren Leren voor leerlingen met autisme’

Laden Evenementen

Op donderdag 25 maart heeft iedereen die op dat moment ingeschreven stond een mail ontvangen met de link om deel te nemen.

Was je voor 25 maart aangemeld en heb je nog geen mail ontvangen, laat het ons per mail weten: administratie@svazob.nl (check ook je spambox).

Ben je na 25 maart ingeschreven dan ontvang je de aanmeldlink z.s.m. (uiterlijk woensdag 31 maart).

In het onderwijs wordt veel gevraagd van leerlingen als het gaat om het ontwikkelen van studievaardigheden. Leerlingen met autisme kunnen hier ondersteuning bij nodig hebben. Hoe leer je een leerling hoe hij het beste een boekverslag kan maken? Wat kan je doen als een leerling moeite heeft met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en daardoor geen goede samenvatting van de leerstof kan maken? Wat doe je als een leerling ‘verdwaalt’ in alle boeken, schriften, PTA en digitale informatie en daardoor niet tot leren komt? In de lezing wordt hier informatie over gegeven.

De lezing richt zich met name op de bovenbouw van het basisonderwijs en het gehele voortgezet onderwijs maar is zeker ook interessant voor mensen uit andere vormen van onderwijs.

Het Webinar wordt verzorgd door Monique Schoenmakers van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant

Ga naar de bovenkant