Ronde tafel gesprek voor organisaties van het SVA

Laden Evenementen

Beste leden van het SVA,

Veel mensen die hulp nodig hebben voor psychische problemen moeten daar helaas (te) lang op wachten. Hoe dat is wordt helder verbeeld in deze bijdrage van de NOS.nl. De wachttijden en -lijsten zijn helaas vaak het langst voor mensen met autisme. Ook in de regio Eindhoven en de Kempen, waar de prevalentie van autisme ook nog hoger is dan gemiddeld in Nederland.
Het aanpakken van de wachtlijstenproblematiek vraagt om nieuwe ideeën, over de manier waarop we de zorg vo​rm​geven, over hoe we de beschikbare maar ook schaarse capaciteit zo slim mogelijk inzetten, maar ook over omgaan met beperkingen in het sociale leven, in onderwijs en werk etc. En het vraagt om samenwerking over de grenzen van onze organisaties heen. Graag nodigen wij u uit om als netwerk met ons in regionaal verband na te denken over hoe we een antwoord (of meerdere antwoorden) kunnen formuleren op de wachttijden in de ggz voor mensen met autisme. En er samen voor te zorgen dat meer mensen, sneller passende zorg en ondersteuning gaan krijgen.

Een eerste verkenning/brainstorm organiseren we op 23 februari, van 15 tot 17 uur op landgoed De Grote Beek (hoofdlocatie GGzE) in Eindhoven.

Bent u ook onderdeel van de oplossing? Aanmelden kan: https://bit.ly/3ApIf3Y

Ga naar de bovenkant