Storioni Festival

Laden Evenementen

Ambitie van het Storioni Festival is om met bijzondere concerten, gedurfde programmering en topmusici de kracht van kamermuziek te delen met zoveel mogelijk mensen. Dit toonaangevende festival kenmerkt zich door een hoog internationaal niveau van musici die samenspelen in unieke concerten die door het Storioni Trio worden gecureerd en in Eindhoven te beleven zijn.

Door samenwerkingen met bijvoorbeeld dansers, designers en nieuw talent draagt het festival ook bij aan de levendigheid en vernieuwing van het genre.

Lees meer in deze Flyer van het  Storioni Festival

Muziek en kwaliteit van leven

Het festival wil een breder publiek bereiken en vooral die mensen in contact brengen met kamermuziek voor wie de drempel naar de concertzaal soms nog hoog is. In de eerste week, de ‘Outreach week’, ligt daarom de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie.

Muziek stimuleert de verbeeldingskracht en bevordert sociale verbindingen. Het verruimt onze blik en verbetert onze kwaliteit van leven. Die kracht willen we inzetten voor bijzondere projecten waarbij we muziek gebruiken om met mensen te communiceren die niet of moeilijk in staat zijn om naar onze concerten te komen. Dit zijn ‘Outreach’-projecten voor ouderen en jongeren met een fysieke of mentale uitdaging zoals alzheimer, autisme of down.

Mogelijkheden en effecten van klank en beweging

Muziek en dans staan centraal waarbij we samen met patiënten en mantelzorgers ontdekken wat de mogelijkheden en effecten zijn van klank en beweging. Bij de ontwikkeling van het programma en het bereiken van de doelgroepen wordt samengewerkt met onder meer het Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Stichting Papageno, Bij Ons Thuis, de Technische Universiteit en Tilburg University.

Meer informatie: www.storionifestival.nl

Ga naar de bovenkant