Themamiddag Autisme, gender en seksualiteit: op weg naar netwerkzorg – UITVERKOCHT

Laden Evenementen

In de GGz en bredere hulpverlening ontmoeten we regelmatig jongeren en volwassenen met vragen rond hun gender en seksualiteit. De jongeren en volwassenen met wie wij samenwerken hebben vaak psychische klachten of specifieke kenmerken zoals autisme. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat autisme en gendervragen vaker voorkomen dan we verwachten. De specialistische genderteams kampen met lange wachtlijsten en professionals in andere organisaties voelen zich nog vaak onthand om rond deze vragen met jongeren en volwassenen te gaan samenwerken. Tijdens deze themamiddag gaan we dieper in op dit spanningsveld en willen we een aanzet geven om ondersteuning te versterken.

Jeroen Dewinter, klinisch psycholoog bij GGzE en onderzoeker bij Tranzo, leidt het thema kort in.

Perpe Eijkman, projectmanager bij het Genderteam Zuid (Mutsaersstichting en PP OOG) vertelt over de knelpunten die zij als specialistisch genderteam in onze regio ervaren. Zij legt ons een aantal ideeën voor rond hoe de zorg voor deze groep anders zou kunnen in de toekomst.

Tatiana Brandsma, Klinisch Psycholoog bij Youz, vertelt over hoe zij een steunend groepsprogramma hebben opgezet voor jongvolwassenen met autisme en gendervragen  en presenteert de eerste resultaten daarvan.

Fiona Jongejans, sociaal designer bij Morgenmakers, vertelt over het project Buitengewoon jezelf! waarin jongvolwassenen met autisme en profesionals samen aan de slag gingen rond hun ondersteuningsbehoeften en hulpmiddelen die hen daarbij kunnen helpen. Op dit ogenblik wordt deze methodiek doorontwikkeld. Zij toont een aantal van de hulpmiddelen en ideeën die in de workshops zijn ontwikkeld.

De themamiddag is in het conferentiecentrum van GGzE, Grote Beekstraat 26. We starten exact om 14u en sluiten af om 16u.

Inschrijven doe je via deze linkhttps://www.eventbrite.nl/e/tickets-autisme-gender-en-seksualiteit-526342102397. De toegang is gratis, met dank aan de ondersteuning vanuit het Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant, Morgenmakers, Fontys OSO en GGzE

Ga naar de bovenkant