dagbesteding

HELP-US-AUT

2023-10-27T09:18:06+02:00

De stichting HELP US AUT organiseert en begeleidt maandelijks activiteiten voor jongvolwassenen met autisme in de regio Helmond. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door donaties en sponsoring zodat elke keer slechts een kleine bijdrage betaald hoeft te worden per activiteit. De stichting stimuleert jongvolwassenen met autisme deel te nemen aan reeds georganiseerde activiteiten / evenementen in de regio Helmond opdat zij leeftijdsgenoten buiten hun eigen kring kunnen ontmoeten. Wij hebben de stichting HELP US AUT opgericht omdat we zagen dat veel jongvolwassenen met autisme in een sociaal isolement belanden. Wij helpen ze uit hun sociaal isolement door maandelijkse activiteiten te organiseren voor hun en door bij bestaande evenementen aan te sluiten en dan met de organisaties hiervan in overleg te gaan over hoe ze hun evenement autisme toegankelijker kunnen maken.

Lees Verder

REACHING AUTismebegeleiding

2023-10-26T14:41:27+02:00

REACHING AUTismebegeleiding geeft individuele begeleiding, dagbesteding en sollicitatiehulp aan mensen (jeugd en volwassenen) met autisme. De kleinschalige dagbesteding in Helmond is op het gebied van creativiteit & ICT. Hier kunnen de deelnemers hun creatieve en ICT vaardigheden ontdekken en/of verder ontwikkelen. De individuele begeleiding richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de cliënt. Met als uitgangspunt de cliënt zelf, met zijn/haar sterktes en zwaktes. De begeleiding wordt volledig aangepast aan de cliënt zelf. Wandelend? Op mijn kantoor? Bij de cliënt thuis? Via tekenen/schilderen? Maatwerk is key, er is van alles mogelijk!
"Samenwerken is voor mij de sleutel tot succes! Ik werk niet voor jou, ik werk samen met jou. Waar jij hulp bij nodig hebt, help ik jou. Wanneer jij jouw talenten verder wilt ontwikkelen, help ik jou. I am REACHING AUT to you! Ik reik jou de hand en jij neemt deze aan waar en wanneer jij dit nodig acht"
Laura
Lees Verder

COMP-IT-AUT

2023-10-27T09:13:15+02:00

Wij, Lianne en Laura, moeder en dochter, bieden een unieke en veelzijdige kleinschalige dagbesteding aan voor mensen met autisme in het kantoor aan het Stationsplein 8 in Helmond. Het is mogelijk om enkele dagdelen design & ICT COMPuter dagbesteding bij COMP-IT-AUT te volgen en enkele dagdelen creatieve & design dagbesteding bij REACHING AUTismebegeleiding. Mensen met autisme kunnen zich ontwikkelen zowel inhoudelijk als sociaal in een kleine, veilige groep. Ze kunnen (leren) websites/apps/games bouwen en logo's/flyers designen. Daarnaast kunnen ze (leren) tekenen/schilderen/fotograferen/verhalen schrijven. De dagbesteding is belangrijk om meer structuur in de week te krijgen, om zich verder te ontwikkelen, om zich gewaardeerd te voelen en om onder leeftijdsgenoten te komen. Tijdens de computer dagbesteding is het mogelijk onder begeleiding opdrachten als IT dienstverlening voor stichtingen onder professionele AUT ismebegeleiding te doen. De opdrachten worden gepland, gestructureerd, voorbesproken en geëvalueerd. Dit gaat in kleine stapjes, om zo het leren mogelijk te maken. We starten met eenvoudige taken, die naar kunnen van de jongvolwassene met autisme, uitgebreid worden.
You can do IT

Lees Verder

Ga naar de bovenkant